Onze docenten

Profiel Bernadet Schouten

In 1983 heeft Bernadet Impulse, International Dance Center opgericht. In 2004 vond de fusie plaats tussen Impulse en Kumulus.
Bernadet werd hoofd van de dansafdeling van Kumulus en werd ook coördinator van de afdeling cultuureducatie van Kumulus, tegenwoordig Kaleidoscoop.
Deze afdeling verzorgt een breed kunst- en cultuuraanbod t.b.v. het onderwijs en buurtwerk. In 2013 na haar werkzaamheden bij Kumulus, is Bernadet weer begonnen met haar eigen studio Jardin de la Danse.

Als docente heeft Bernadet een sterk analytisch vermogen. Zij gelooft in techniek, gebruikt in de klassieke balletlessen de Russische Vaganova methode en bij de ballet & dans workout en stretches & exercises de basistechnieken ballet en moderne dans. Bernadet  geeft al meer dan 35 jaar les op een zeer verantwoorde manier, waar iedereen zich goed bij voelt en duidelijk verbeteringen in het bewegingsapparaat ervaart.

bernadet_schouten_1.jpg

Profiel Anne Bakker

Anne heeft vanaf haar zesde t/m haar achttiende levensjaar intensief lessen gevolgd bij Impulse International Dance Center in Maastricht.

Daarna studeerde ze aan de docentenopleiding van Codarts in Rotterdam en vervolgens bij Artez in Arnhem. Voor en tijdens deze studie heeft ze gedanst in choreografieën van o.a. Ben Bergmans, Roberto d’Assis en Daniel Renner. Ook heeft ze intensieve Summerschool gedaan bij de befaamde École Superieure de Danse Rosella Hightower in Cannes, Zuid Frankrijk en verder workshops gevolgd bij o.a. Ray Tadio, Karin Post en Samuel Würsten.

Anne heeft van 2004-2014 de vooropleiding (PréDansAcademie) van Kumulus geleid en hele mooie dansers afgeleverd aan de verschillende dansacademies in Nederland.

Bel voor informatie naar Bernadet Schouten: 0658002258 of mail: info@bernadetschouten.nl

balletschool_maastricht_anne_foto.jpg

Lesfragmenten

LESLOCATIE

Kumulus | Herbenusstraat 89 6211RB Maastricht

STUDIO

Hans van Manenstudio

STUDIO

Pina Bauschstudio